До края на седмицата ще се провеждат две акции "Алкохол" и "Скорост"

Снимка: Архив, БГНЕС

 

Изключително натоварен трафик по пътищата на страната в първия почивен ден. Наши зрители ни сигнализираха, че има огромно задръстване на южната дъга Околовръстния път на София в посока магистралите Тракия и Хемус. Колоните от автомобили са от отбивката за квартал Симеоново до Горубляне. Засилен Трафик има и към границата с Гърция. 

 

Засилено полицейско присъствие ще има по пътищата в страната по Великденските празници. До края на седмицата ще се провеждат две акции "Алкохол" и "Скорост". На прицел са третокласните и общински пътища, както и заведенията за хранене и почерпка.

 

Унформените ще следят също за шофьори и пътници без колани, застраховка "Гражданска отговорсност" и всякакви неизправности по документите на превозните средства.


Сутринта движението по магистралата София – Кулата беше спокойно. Очаква се трафикът да се засили около обяд.


„Нямаме регистрирани пътно-транспортни произшествия през изтеклото денонощие. Очакваме движението по път Е-79 да се засили. Затова сме подсигурили постоянно полицейско присъствие в най-рисковите участъци Благоевград, Симитли, Кресна, Петрич. Нека шофьорите да са внимателни, когато минават през Кресненското дефиле преди малкия тунел, където имаа свлачище”, обясни за „Здравей, България” Елена Черишка от „Пътна полиция”.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Екатерина Николова