Към мястото пътува станция за замерване на въздуха

 

Нови взривове са били чути в района на Иганово в 10.30 часа тази сутрин. Над завода се виждат пушеци, като възможната причина за тях е бавното потушаване на пожара заради ураганния вятър, който духа в района. 

Още по темата

 

Хората от селото разказват, че взривовете са започнали около 7 ч. сутринта, но към 8 ч. е бил най-силният взрив, който е пръснал осколки от сандъците почти в цялото село. Хората си го обясняват с това, че вятърът ги е разнесъл из селото. Още от първия взрив жителите на Иганово са разбрали, че се случва нещо, защото въпреки че в района се взривява постоянно, тъй като има учебен военен полигон, те твърдят, че могат да направят ясна разлика между взривовете от полигона и взривове, различни от това. Достъпът до селото е невъзможен.

 

 

Автомобилите се отклоняват по обходни маршрути. Към мястото на инцидента се отправиха няколко бронирани военни автомобила, които най-вероятно ще помагат за загасяването на пожара.

 

Няма данни за пострадали в района на Иганово, след като тази сутрин се чуха нови взривове от склад за боеприпаси в региона. Към мястото на инцидента пътува станция за замерване на въздуха. 

 

"Това, което узнахме от дрона, който облетя Цех 835 и прилежащата територия: към момента не се вижда пожар, не се виждат и следващи взривове", заяви заместник-министърът на икономиката Любен Петров, като долълни, че ВМЗ Сопот търпи огромни щети заради тези инциденти .

 

"Взривили са се термобарични гранати, които са 500 на брой. Всички версии са с една степен на вероятност. Не изключваме нито саботаж, нито нелоялна конкуренция, както и всички други възможни версии", заяви главният секретар на МВР.

 

Репортер: Благой Бекриев

 
Снимка/Видео: БГНЕС