Става въпрос за недобра координация между нас, заяви министърът

 

 

"Случаят с ТВ7 приключи вчера, продължаваме напред". Това заяви заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от БГНЕС. 

Още по темата

"Сама се уверих на място вчера каква е ситуацията. С всички въвлечени в тази ситуация страни разговарях. Час след това имах пълната картина, затова приех и двете подадени оставки на наши служители. Става въпрос за недобра координация вътре между нас самите, с която можехме да избегнем цялото това струпване, което естествено подразни журналисти и граждани", допълни тя. 

 

"Решенията за увеличаването на полицаите на място са били по преценка на присъстващите ръководители на полицията на място. В желанието си да овладеят ситуацията, са превишили мерките. Ако се бяха координирали предварително и ако имах възможност да отида по-рано, нямаше да допуснем това голямо струпване", каза вътрешният министър.

 

Тя увери, че желанието не е било да се повлияе върху медията, а да се гарантира спокойствието на тази ситуация. 

 

"Присъствието на полицията в този случай е било само, за да охранява дейността на частния съдебен изпълнител. Към момента нямам основание да очаквам допълнителни резултати от допълнителни разследвания. Случаят приключи вчера. Продължаваме напред", каза Бъчварова.  

 

Видео: БГНЕС