Шампионите се върнаха към победите след две поредни загуби

"Лудогорец" направи нова крачка към четвърта поредна титла в България след лесна победа с 3:1 в гостуването срещу "Ботев" в Пловдив. Преди този двубой тимът на Георги Дермендиев допусна загуби срещу "Берое" и "Левски". Мачът бе от шестия плейофен кръг в "А" група.

 

"Орлите" удариха греда още в 15-та секунда чрез Марселиньо, а във втората минута Кишада им даде аванс. Бразилецът бе точен след грешка на Милен Гамаков. Пак Кишада вкара за 0:2 в 41-та минута, изскачайки от дълбочина, за да преодолее Адам Стаховяк.

 

Друг бразилец - появилият се като резерва Вандерсон, подпечтата успеха на "Лудогорец" четири минути преди края. В ответната атака Томаш Иршак оформи крайното 1:3, като това бе едва вторият гол за "Ботев" в плейофите. Пловдивчани продължават да очакват първата си победа в елита срещу шампионите.

 

Извън групата за мача остана звездата на домакините Иван Цветков, като треньорът Петър Пенчев разкри, че ветеранът сам е пожелал това, след като е разбрал, че няма да бъде титуляр. Наградата за най-добър в срещата пък получи Кишада.

 

Преди мача между "Литекс" и "Локомотив" (София) преднината на "Лудогорец" начело в класирането е осем точки. Ботев пък остана шести и няма шансове да се пребори за едно от местата, даващи право на участие в Европа.