Пресечката между ул. "Въглен" и бул. "Цар Борс III" oт години "тероризира" местните шофьори

 

Kръстовище в София от години изнервя шофьорите. Намира се на единствения изход от квартал Лагера. Какъв точно е проблемът проверява Нова.

 

Колона от автомобили...и не само...изнервени шофьори и резки маневри...клаксони. Иначе нормална сутрин в работен ден на кръстовището на бул. Цар Борис III и улица „Мъглен” в кв. „Лагера”. Гражданите се жалват във форуми от години. Често стават и инциденти, леки катастрофи, т.н. - пълен безпорядък…и не само. екипът ни отива сам да се увери.

 

„Големият трафик е сутрин: ето престрояване, обръщане. Общо взето, когато хората отиват на работа. Но трафикът от града към района сега е по-слаб, но ще се увеличи многократно когато влезе в експлоатация новият районен съд”, казва арх. Красимир Николчев.

 

Проблемът до някъде е създаден и от паркиралите неправилно автомобили. „Всеки ден се чудим кой-къде да паркира. Просто няма къде”, казва на свой ред Надежда Хаджииванова. Задачата има решение. Как да се разреши този проблем на живеещите на улица мъглен и в кв. „Лагера” като цяло? Оказва се, проект има.

 

Една пресечка западно, на ул. „Йосиф Цанков”, е възможно да се направи пробив, който да нормализира обстановката. „Профилът на тази улица е по-широк, виждате има паркирани две коли, но и две свободни ленти. проектът е много елементарен... за осъществяване”, казва още арх. Николчев. 

 

От общината в район „Красно село” съобщиха, че преди месец проектът е официално одобрен. Планът е изготвен обаче преди години и подарен на общината от частен предприемач. Остава само да се намерят пари. 

 

Зам.-кметът на София по транспорта Любомир Христов е запознат с проблема отдавна, каза самият той, но само служебната му програма попречи да застане пред камерата ни.