След абсурда в Трънско, "заваляха" още сигнали

 

Абсурдният случай с електрически стълб в средата на пътно платно в Трънско, който ви показахме вчера, провокира зрителите на Нова тв и те ни изпратиха снимки на още много други стълбове и съоръжения в цялата страна.


Това е улица „Преки път” в столичния квартал „Павлово”. И ако този стълб не се виждаше като Айфеловата кула, присъствието му на платното можеше да е най-прекият път до много катастрофи.


Борислав Нотев и други жители на квартала са пускали много жалби и сигнали до кого ли не.  Мъжът изпрати снимка и в „Моята новина” със стърчащия стълб.


Хората от квартала разказват, че от жалбите нямало полза - институциите си прехвърляли топката. От Енергийния системен регулатор им отговорили, че всичко е наред. А собственикът на стълба - НЕК днес не пожела да вземе отношение.


От общината обясниха, че когато тук е имало стълб, дори не е имало път - построили го за удобство. Сега преместването на съоръжението би струвало твърде скъпо.


Разминаването на два автомобила в двупосочен път в един от крайните квартали става с...изчакване. А за тези, които не познават района, движението тук може и да е фатално.


„Представете си ситуация да е заледено, да слизаш надолу да те срещне кола просто трябва да спреш в стълба. Отгоре е зоологическата градина, млади семейства с деца отиват събота и неделя, има пътникопоток”, разказва шофьорът Красимир Ташев.


Електрическият стълб е на това място от години. От общината обясниха, че абсурдната ситуация е от миналото лято, когато приключил водният проект на Габрово. И стълбът не бил на пътя, а в пешеходна зона, но все още нямало маркировка за това.


До края на месеца ще е ясно коя фирма ще направи пътната маркировка. Дали обаче знаците ще са достатъчни за безопасността на движението, ще разберат единствено шофьорите. Челно.


Повече по темата гледайте във видеото.