Първите персонализирани чаши вече се появиха в лондонските магазини за сувенири

Първите персонализирани чаши, посветени на раждането на 2 май на принцеса Шарлот на Кембридж, вече се появиха в лондонските магазини за сувенири.

 

Ливерпулска грънчарска фабрика с пълна пара произвежда чаши с ликовете на родителите на малката принцеса - Уилям и Кейт, около които кръжат ангелчета. На чашите има и надпис: "За спомен от раждането на принцеса Шарлот".

 

В устрема си да не губи време и да се наложи начело на туристическите сувенири, предприятието от Северна Англия до голяма степен е копирало чашите, излезли от поточните му линии след раждането на Джордж, първото дете на принц Уилям и херцогиня Катрин, пише БТА.

 

"Ура за принцеса Шарлот" е изписано на чашите на Емма бриджуотър , един от многото производители на керамични и фаянсови изделия в Ханли, който планира да произвежда по 800 чаши дневно. 

 

Търговците на кралски сувенири очакват най-големи обеми от Азия за средата на май, когато ще се понесе лавина от чинии, лъжици, лигавници и покривки за чай. Центърът за търговия на дребно е пресметнал, че второто кралско бебе ще вкара в касите на търговците от 60 до 70 милиона британски лири.