Леко е пострадал само един от пътниците

 

Скален къс падна и влезе в микробус на главен път 79 в Кресненското дефиле. За щастие леко е пострадал само един от пътниците.

 

Инцидентът е станал малко след 15.00 часа на срутището в началото на дефилето, което се разчиства от 5 март и още се работи по него. Работата по разчистване бе възобновена след близо 20-дневно прекъсване, тъй като багерите бяха преместени на другата кариера в непосредствена близост до ЛОТ 4 на магистрала „Струма”.

 

Според техническия ръководител на обекта Васил Христов водачът на микробуса не е спрял на подадения сигнал и по думите му едва не го е прегазил. Точно при знака, където движението се отбива по обходен път, при преминаването на буса отгоре паднал скален къс с размер 60/40 см и тежащ около 50 кг. 

 

Той счупил стъклото на дясната странична врата на микробуса и паднал на седалката зад шофьора. Камъкът е ударил по лицето един от пътуващите мъже, а от стъклата са контузени още две жени. Мъжът е настанен в отделението по хирургия в болницата в Благоевград, а  двете жени са превързани и се върнати на местопроизшествието. Полицейски патрул регулира движението.

 

Междувременно от АПИ потвърдиха, че шофьорът на микробуса не е спазил указанията на регулировчика и е навлязъл в участъка по време на извършващо се обрушване в отсечката. От там препоръчват на шофьорите да спазват въведените организации на движението, пътната сигнализация и указанията на контролните органи на пътя.