Все още има семейства, които са без електричество

 

Загуби за хиляди левове остави хората в Кирково без поминък, след като районът беше ударен от градушка. Буря вилня в Симеоновград в нощта срещу петък. Отнесе покриви, изтръгна дървета, скъса електрически кабели. Няколко села останаха без ток.

 

Все още има семейства, които са без електричество. Един от покривите в града е прелетял над 60 метра, преди да се приземи пред къщата на Елица Арсова.

 

"Нямаме никакви средства за ремонт. Имаме големи щети. Само колата ми струва 12 000 лева, а за покрива не искам да прогнозирам колко ще излезе", обясни Елица Арсова.

 

"Вчера работиха два екипа, които установяваха щетите. Повече от 32 са сградите, които са без покрив. Продължава описването им. Екипите на EVN се справиха добре - имаше 3 села без ток, а сега има само в село Свирково няколко от къщите са без ток. Към средата на деня вече всички ще имат електричество. Там, където държавата не може да помогне, общината ще се опита да помогне на хора, които са безработни и нямат финансова възможност да се справят със щетите", обясни кметът на Симеоновград Пейчо Стайков.

 

Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Димитър Иванов