Веществото е открито в автомобил

Американската Служба за борба с наркотрафика (ДЕА) съобщи, че при операция в Ню Йорк от тайник на автомобил е заловен хероин с улична стойност около 50 млн. долара, съобщиха в. "Хъфингтън пост" и БГНЕС. 

 

Арестувани са и двама души, за които службите предполагат, че са босове на голяма банда за пласиране на наркотици, работеща с мексикански наркокартел.

 

Това е най-голямото количество хероин, конфискувано досега в Ню Йюрк, и четвърто в класацията на целите Съединени щати, става ясно от информация за медиите на ДЕА. Хосе Мерседес (по прякор Хипи) и Йенси Крус Франсиско са арестувани в неделя в Бронкс, след продължила година операция на служители на ДЕА, нюйоркската полиция и на щатските служби.

 

"Оценяването на уличната стойност на този хероин на 50 млн. долара вероятно е занижена. Ако погледнем в детайли това количество, е достатъчно, за да бъде доставена по една доза хероин на всеки жител на Ню Йорк", каза в информация за медиите прокурорът от ДЕА Бриджит Бренан, като допълни: "С това изземване е избегнато наводняването на нашия град с огромно количество хероин, но и подчертава критичната необходимост от залавяне на хероина преди дори да достигне до нашия регион".