Силна музика, клаксони и оглушителното броене от 1 до 12 озвучават улиците

Видео: БГНЕС

 

Отново сме в края на месец май и отново абитуриентските балове са във вихъра си. Традиционно големи паркинги и площади в София са сборен пункт за младежите, празнуващи завършването на средното си образование.

 

Силна музика, клаксони и оглушителното броене от 1 до 12 озвучават улиците. Абитуриентите се събират на различни места из столичните квартали и оттам тръгват към центъра с клаксони и включени аварийни светлини, но преди всичко - излезли от прозорците на автомобилите, съобщава БГНЕС.

 

Групата, която тази вечер се събра пред входа на Националния исторически музей не е изключение. Красиви момичета с пищни рокли и момчета в модерни костюми "яхнаха" модерните автомобили и пред зоркия поглед на полицейски служители се показаха на прозорците и потеглиха към продължението на празничната вечер.

 

Полицейското присъствие по абитуриентските балове трябва да възпира празнуващите зрелостници да излизат през прозорците на автомобилите при придвижването им до училищата и заведенията, поне такава заявка дадоха от Пътна полиция.

 

Преди дни от СДВР казаха, че онези, които висят от прозорците, ще получат актове със санкции след бала си. 50 лева е санкцията за водач на автомобил, ако пътниците се показват през прозорците.