Лентата "Светецът от Байлово” вече е готова и трябва да излезе по екраните в цял свят

Броени седмици до появата на филм за живота на дядо Добри. Делото на най-големия благодетел на Българската православна църква, вдъхнови продуценти от няколко държави. След една година съвместна работа лентата за „Светецът от Байлово” вече е готова и трябва да излезе по екраните в целия свят.

Малко са българите, които не са чували за дядо Добри. Белокосият старец, който от сутрин до вечер проси милостиня пред входа на столичния храм „Св. Александър Невски”. Събира пари, за да ги дарява. Както сам казва – „на Бог”.

„Бог имаш ли, всичко имаш. Той ти е като баща. Бог все със добро върши. Той е човек. Никого не натирва”, казва дядо Добри.

„Тихият ангел” е филм за доброта, милосърдие и любов. История за столетник, дарил над 80 000 лева на различни църкви, но живеещ като аскет. Копродукция на България, САЩ и Германия, която съвсем скоро трябва да се появи по кината в цял свят.

„Кой каквото иска, Божията майка ще се моли за него и няма да го наказва за това как е постъпил”, казва дядо Добри.

На днешния свят празник дядо Добри ни прие в дома си зад черквата в село Байлово, но не пожела да говорим за филма, а само за България.

„Тя е благословенна България. Бог ще й даде примера, а после ще видим какво ще приеме. Всичко ще приеме”, казва дядо Добри.

Да следваме божиите заповеди. С този завет ни изпраща Светецът от Байлово.

„Всеки ден като ги прочиташ, Бог ще ти даде една сила. Тя ще ти влезе в сърцето и ще започнеш да ги изпълняваш”, казва дядо Добри.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.