Направена е аутопсия от италиански лекари

 

Тази седмица в Италия почина 14-годишната Лили. Близките й свързват смъртта й с поставената преди време на момичето ваксина против рака на шийката на матката. Погребението на Лили е в четвъртък в родното й село Самоводене. Направена е аутопсия от италиански лекари, но екип от френски експерти е взел проби и до 60 дни ще се знае и тяхното заключение за смъртта на детето.  

Още по темата

 

 Албена Прокопиева, ръководител на Центъра за обществена подкрепа на „SOS Детски селища” във Велико Търново в последните месеци следи отблизо как се развива здравословното състояние на Лили.  

 

„Отделът за закрила на детето ни помоли да работим с Лили, защото е имала нужда от психологическо консултиране, когато се срещнахме с нея, аз й казах, че съм социален работник и искам просто да говоря с нея. От февруари тази година започнаха срещите ни с това прекрасно същество. Тя дори нямаше инвалидна количка, носеха я на ръце.

 

Бяхме потресени, че никой не беше обяснил на семейството как да се свържат с експертна лекарска комисия и го направихме незабавно. Понякога Лили искаше само да я заведем на фризьор, а понякога просто да погледа улиците във Велико Търново”, разказа тя в предаването на „Комбина”  и добави: „ В болницата са й казали, че причината за това е ваксината, но черно на бяло никой не е искал да го напише”.