Малко след полунощ те се прибраха с друг автобус на фирмата

 

Край на кошмарното пътуване с катастрофиралия в Унгария автобус. Тази нощ, точно 24 часа след инцидента, 22-ма пътници се завърнаха отново у нас. Малко след полунощ автобус, изпратен, за да ги прибере след катастрофата, пристигна на столичната автогара. Там ги чакаха техни близки, притеснени от случилото се.

 

„Всички се изплашихме, изпаднахме в  шок. Счупихме стъклото и гледахме да се спасим по някакъв начин, защото всичко беше затворено и започнахме да се задушаваме”, разказа Станка минути, след като слезе на Автогара София.

Още по темата

 

Малко съм натъртен, вратът ми не е много във форма”, сподели Коста Стратев.

 

„Бяхме на магистралата, шофьорът караше нормално, изведнъж автобусът зави надясно, продължаваше, помислих, че завива”, обясни Памела Стратиева, която вследствие на инцидента има рана на крака.

 

Автобусът на българската фирма „Карат С” се преобърна в Унгария, малко преди сръбската граница, при което пострадаха 21 от 37 пътуващи. Повечето от тях получили охлузвания и леки травми и веднага били транспортирани до близките болници. Най-тежко е било състоянието на шофьора, но и той вече се подобрява.

 

Докато автобусът падал в канавката, повечето от пътниците били заспали и не знаят как се стигнало до кошмара на магистралата. 

 

След инцидента автобусът е преместен до град Сегед, където разследващите започват работа. Последната проверка на автобуса показала, че е технически изправен. „Автобусът е като на една година - на 250 000 килиметра", обясни директорът на фирмата-превозвач Ваню Стефанов.

 

Очаква се до дни да се приберат и по-тежко пострадалите, а шестима са се върнали отново в Австрия, от където започнал курсът на автобуса. 

 

Гледайте във видеото разказите и на някои от другите пътуващи в автобуса!