Писна ни депутатите да разтягат локуми, заяви Виктор Лилов от ДЕОС

Видео: БГНЕС

 

"Раздаваме локуми пред Народното събрание, защото ни писна депутатите да разтягат локуми, искаме реални реформи”, заяви пред журналисти Виктор Лилов от ДЕОС.

 

Той и други симпатизанти раздаваха локуми пред парламента в знак на протест, пише БГНЕС.

 

"Не е това начинът да оставят ключови конституционни промените точно преди ваканцията. Ние искаме реални реформи, които са свързани с промени в правосъдната и правораздавателната система и виждаме, че тя не работи добре", смята той. 

 

"Много тъжно, че ГЕРБ се превърна в основна на практика движеща сила на този консенсус. Това е изключително тревожен сигнал. Няма как да приемем това нещо. Няма как да приемем, че Христо Иванов много време работи за постигане на консенсус в конституционните реформи и в последния момент те да бъдат трупилирани", заяви още Лилов.

 

"Не знам доколко РБ ще има смелост да извърви докрай, но те са изправени пред изключително труден избор - или да жертват присъствието си във властта и да запазят достойнството си, или да има компромис отвъд всякаква рационалност. Това е един много тежък избор за тях и се надявам те да бъдат достойни за този избор", на мнение е представителят на ДЕОС.