Задържани са четирима албанци и жена от Франция

Петима души, заподозрени за трафик на хора между Франция и Великобритания, остават в а ареста в рамките на разследване на мрежа от албански трафиканти, предаде БГНЕС.

 

Задържаните от вторник са четирима албанци и жена от Франция.

 

Те са съдействали срещу заплащане на мигрантите да стигнат до Англия, като се крият в товарните автомобили, съобщават от прокуратурата в Бульон сюр Мер (северната част на Франция).

 

"Има връзка с шофьорите" на колите, преминаващи през канала, заяви полицейски източник.

 

Въпреки че в тези арести да няма "нищо изключително", те са резултат от продължително международно разследване, водено от френска страна, но и във Великобритания. 

 

Стотици имигранти се стичат непрекъснато към Кале с надеждата да намерят път към Англия на борда на ферибота от пристанището или на влаковете, които сноват през тунела да Фолкстоун. Засилването на мерките за контрол и сигурност през последните два месеца прави тези опити все по-рисковани.

 

Колкото до тунела, където масовите опити за проникване се увеличиха многократно през последните месеци, френските власти усилиха полицейските части, а британският премиер Дейвид Камерън обяви, че ще се увеличи броят на полицейските кучета, ангажирани в охраната на Евротунела.