Жандармерията ще помага на "Гранична полиция" на българо-турската граница

 

Жандармерията в помощ на „Гранична полиция” от днес. На българо-турската граница в района на Елхово заминават униформени със специализирана техника и ще останат там, колкото се налага.

 

Поредна група бежанци предстои да бъде заловена на българо-турската граница. Група от около 20-ина души е била засечена от камерите на "Гранична полиция" на около 10-ина километра от границата. Предстои точното местоположение на групата да бъде определено.

 

Средно около 700 души за денонощие правят опит за нелегално преминаване на границата. Каналджиите, заловени от началото на годината са 250. По-голямата част от тях са турски граждани, но всички те получават помощ и от българска страна. Поради тази причина от днес Жандармерията идва на помощ на "Гранична полиция". Ще стои тук, докато не бъде овладяна ситуацията. Разположена е и специалинизирана техника.

 

Засилването на бежанската вълна през последните дни, от "Гранична полиция" отдават на отминалите горещи дни и на задаващата се зима. Като най-уязвими райони, определят районите на Малко Търново и Свиленград.

 

Повече по темата гледайте във видеото.