Темите от вестниците коментира в "Събуди се" д-р Мирослав Ненков

 

Темите от печата коментира в „Събуди се” д-р Мирослав Ненков. 10 тапи по „Тракия“ и „Хемус“ от септември, пише на първата си страница вестник „Труд”.

 

"От септември отново тръгват ремонти по магистралите „Тракия“ и „Хемус“. Заедно с текущите в момента работи по двете централни пътни артерии на страната ще се образуват общо 10 тапи. От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) посочват, че следващия месец повечето хора ще са приключили с почивката на море и вероятно няма да има проблеми с трафика. Пари за ремонтите бяха осигурени още през април, когато кабинетът гласува отпускането на допълнителни 100 млн. лв. на АПИ. Още от 1 септември започва ремонт на около 30 км от „Хемус“ между Шумен и Варна. Първа е 7 км отсечка от пътен възел „Каспичан“. По време на ремонта движението ще минава двупосочно в лявото платно в посока Шумен. Има и алтернативен маршрут през Каспичан, Нови пазар и Ветрино”, пише „Труд”.

 

„В момента по „Хемус“ вървят ремонти на виадуктите „Бебреш“ и „Елешница“, а също и на съоръженията между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“. Всеки петък в тези участъци има две ленти за пътуване към Варна и една към София. В неделя е обратно. Ремонтите по „Тракия“ започват от 7 септември. Те ще са в лявото платно на моста при 9-и километър, в дясното платно на моста над река Тополница при 77-и км, а също и в отсечката от 75-и до 81-ви километър. Ремонти ще има в лявото и дясното платно в района на пътния възел край Пазарджик. До края на строителния сезон трябва да приключат работите и на виадукта при 67-и километър на „Тракия“. От АПИ съветват като алтернативен маршрут да се използва Подбалканският път през Пирдоп и Карлово”, пише още изданието.

 

Някои от останалите теми от вестниците гледайте във видеото.