След труда - спокойни старини

 

Приют за стари магарета ще строят в Гоцеделчевско. Инициативата е на германски гражданин, впечатлил се от многото стари животни в района. Изграждането на приюта ще започне през есента в село Баничан.

 

Магарето Найден и неговият стопанин Стоян са заедно вече 18 години. За семейството на Стоян животното е като малко дете, без което не могат. Денят им започва и свършва с него.

 

Найден, както всички магарета е инатлив, но пък добродушен, хвали се стопанинът му. А по работливост няма кой да го стигне. Това ще е така, обаче още няколко години, после идва старостта и той ще стане излишен. Германецът Стефан Фебер  е измислил как да направи последните години на Найден и останалите магарета в района щастливи. Ще им построи приют на 150 декара общинска земя за над 150 хиляди лева.

 

За късмет на Найден съдбата му е решена щастливо. 


"Имаме уговорка с тези, които ще правят приюта, да го вземат. В момента го лекуват безплатно, обезпаразитяват го. Мъчно ще ми е, но все пак, ако ще е в приюта, аз ще ходя, ще го виждам и пак някакво удоволствие ще изпитваме, той като си ме види и аз като си го видя", споделя Стоян Траянов.

 

Репортер: Екатерина Николова