По думите ѝ той и Цветлин Йовчев манипулират обществото с това твърдение

 

В предаването „Комбина” в неделя бившият премиер Пламен Орешарски заяви, че само първите няколко дни след избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС е имало спонтанни протести, а след това са били „стимулирани”. Последва остра реакция от страна на „Протестна мрежа”. 

 

"Твърденията на Орешарски и Цветлин Йовчев са лъжа. Ние отправихме въпрос към Йордан Бакалов като служебен министър. Започна проверка, след което по времето на министър Вучков бяха направени още две проверки. В резултат на това започнахме да получаваме отговори. Последните дойдоха от ДАНС и МВР в началото на месец август и ги публикувахме на страницата във Facebook”, обясни в „Здравей, България” Антоанета Цонева, която е член на „Протестна мрежа”. 

 

От тези отговори става ясно, че и двете институции не могат да открият данни, че такава информация е предоставена на Йовчев. Същото се отнася и до твърденията на Орешарски.

 

"И ДАНС, и МВР еднозначно ни казват, че не могат да установят на базата на какви източници тези двама висши държавни служители са манипулирали обществото, използвайки достъпа си до медии”, заяви Цонева.

 

По думите ѝ две години след края на протестите е вече време да спре тази манипулация.