Младият мъж е отведен за преглед и в Центъра за психично здраве в Русе

27-годишен шофьор потроши умишлено две полицейски коли.

 

Вчера в русенската полиция е постъпил сигнали от мъж от Сливен, който съобщил, че докато шофирал колата си в посока от Тутракан към Русе, синът му С.В. (27 г.) проявил агресия и принудил със сила дядо си да слезе от колата. По данни на бащата младият мъж продължил пътя си, като в автомобила с него останала майка му.

 

По-късно полицейски патрул забелязва колата и ѝ подава сигнал да спре, но шофьорът не се подчинил. Същото се случило и в Русе, където патрулът отново не успява да накара водача да спре. Пътните полицаи го последвали с два автомобила с включени светлинни и звукови сигнали.

 

Когато полицаите настигнали автомобила в местността след село Мечка, шофьорът умишлено блъснал на заден ход няколко пъти автомобилите на Пътна полиция и продължил към с. Тръстеник. Скоро автомобилът му бил застигнат от пътните полицаи. Водачът е изведен от колата и задържан, като е оказал съпротива. Единият от полицаите е пострадал като е получил контузия на ляв крак. След преглед и взета кръвна проба в болницата в Русе, С.В. е отведен за преглед и в Центъра за психично здраве в Русе.

 

Пострадалият полицейски служител също е отведен от екип на Бърза помощ в болницата в Русе и е прегледан, уточнява БГНЕС.