Пътят е блокиран и в двете посоки

 

"В 13:00 часа гръцките фермери затворят пътя към ГКПП Кулата - Промахон за неограничено време", съобщи за Нова телевизия председателят на земеделската асоциация в район Серес Янис Туртурас.

Още по темата

 

"Нямаме яснота за колко време ще е затворен пътят днес, може 4, 6 или повече часове. Пътят ще бъде блокиран и в двете посоки. Утре на срещата в Солун и Лариса ще решим всички заедно дали ще спуснем бариера постоянно, докато првителсвото не оттегли пенсионните и данъчните реформи или ще затваряме за по няколко часа", уточни още той.

 

"За 2 часа от 12:00 до 14:00 часа ще бъде затворен и пътят Солун - Кавала от друг земеделски блок", каза за Нова телевизия Янис Панагис, който контролира блокадата там.

 

В същото време премиера Алексис Ципрас изрази готовност да се срещне с тях, но те решиха, че срещата няма да се състои преди вторник. Ципрас декларира, че остава отворен за диалог.

 

Земеделците обаче са категорично решени да разделят страната на две, докато правителството не оттегли пенсионните и данъчните реформи.

 

Репортер: Бойка Атанасова