Премиерът свидетелства по делото срещу бившия министър-председател

 

Премиерът Бойко Борисов застана пред Темида като свидетел по делото срещу Сергей Станишев. Лидерът на ПЕС е подсъдим, че е загубил секретни доклади от деловодството на Министерския съвет.  

 

Още по темата

До процеса се стигна след сигнал именно на Борисов, който разказа, че изгубените секретни доклади са му били донесени от „лоялния гражданин Алексей Петров”.

 

Борисов беше разпитан при закрити врата заради секретността на материалите по делото, а на излизане обяви, че е защитил колегата си Станишев.

 

„Колкото и да ви се струва невероятно, се опитах да помогна на колегата Станишев, защото огромният брой документни, които влизат на МС, може на всеки да му се случи да пропусне нещо”, каза Борисов.

 

Той пристигна при засилени мерки за сигурност в Съдебната палата, за да даде показания по делото срещу Сергей Станишев.

 

Станишев по традиция не присъства на делото срещу него, а преди старта на днешното заседание Борисов не пожела да отговори на журналистическите въпроси.


Любопитно е, че в съдебната зала съдията призова на скамейката премиера по малко име, а не по фамилия, и го упъти да отговаря не лично на нея, а на микрофона, за да се чува кой е и на колко години е.

 

Днес в залата като свидетел по делото се яви и Иван Чобанов, бивш шеф на Националната служба "Сигурност". Призован беше и бившият шеф на ДАНС Иван Драшков. Той обаче не се яви, защото е представил болничен лист.

 

Видео: БГНЕС