Снимаха екшън с преследвания в миньорския град

 

Служба за информация и деловодни гишета на българското Министерство на вътрешните работи временно бяха преместени в Перник. Те бяха разположени във фоайетата на емблематичната за града сграда на Двореца на културата и всъщност бяха декор за индийския филм "Шивай", съобщава вестник „Стандарт” в изданието си от понеделник.


В продължение на три дни екипът на лентата прави кадри в Двореца и около него. По принцип спокойна, сега сградата е обхваната от оживление. За началото на снимките в петък режимът бил затегнат, но после достъпът се оказал по-свободен, за да могат работещите в разположените там културни институции и ползващите услугите на регионалната библиотека да вършат ежедневните си дейности.


Същинска снимачна площадка в първия ден беше само голямата зала, в която се помещава Градската галерия. Най-много бяха облечените като български полицаи статисти, които търпеливо чакаха да им дойде редът, за да застанат пред камерата. Отвън имаше кранове и прожектори, а под специален навес беше паркиран сребрист кабриолет със софийска регистрация.


През целия ден ръмеше ситен, но мокър дъждец, но това не попречи и на няколко възрастни дами да наобиколят около Двореца, за да зърнат индийските актьори, макар да са разбрали вече, че това не са точно тези артисти, които играят в "Малката булка".


Да погледат бяха дошли и три руси девойки, които били сред кандидатите за статисти, но не били избрани, макар от екипа да търсели европейски тип младежи за масовите снимки.


Според предварителната информация действието на "Шивай" се развива в България и Индия. Продукцията е екшън със сцени на отвличания и преследвания, затова и българското МВР е "пренесено" в Перник, а както личи от декорите - има снимки и в СДВР и РПУ. Главната роля е поверена на един от най-любимите актьори на Боливуд - Аджай Девган, който има участия в близо 100 филма и много престижни награди. Той е и режисьор на лентата.


Още теми от печата в понеделник гледайте във видеото.