Лидерът на БСП даде на управляващата партия още около две години живот

Видео: БГНЕС

 

Сега големият въпрос е: Какво ще се случи в десницата след ГЕРБ? И не по-маловажният въпрос: Докога ГЕРБ? Аз лично смятам, че вече се очертават в краткосрочен план - половин, една, две години - финалът на този пореден десен проект, който успяваше да събере интересите на онези, които бяха и в СДС и НДСВ – сега те мутираха в ГЕРБ”. Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков в изказването си на XIII конференция на софийската градска организация на левицата, съобщава БГНЕС.

 

Според Миков БСП може да бъде носител на представителното управление. 

 

Смятам, че в последната година и половина, ако не друго, ние успяхме да задържим представителството на левицата", каза той. 

 

Пред социалистите Миков коментира още, че „сме свикнали под красивата думичка „консенсус” да заравяме всякакви противоречия”.

 

Ние трябва да се превърнем в партия, която може да изважда противоречията, да ги очертава и да очертава начините за тяхното решаване”, каза лидерът на БСП. 

 

Трябва да обясняваме постоянно на гражданите, че таксите и цените на различни стоки се вдигат, защото дясното правителство иска да бръкне по-дълбоко в джоба им, защото има недостиг на финансови средства. Тези неща трябва да ги обясняваме постоянно и да очертаваме решенията”, подчерта Миков.