Вижте как можете да помогнете

Дете с увреден слух проговори благодарение на „Българската Коледа”. Майка му загубила слуха си преди години. Сега надеждата се върна в дома им.

Мони е почти на 3 години, когато става ясно, че и той ще е като майка си. Тя губи слуха си като малка, той също. За да проговори, трябват специални уроци и много търпение.

По темата

Без добър слухов апарат, обаче, усилията са обречени. Добрият слухов апарат не е по силите на едно средностатистическо семейство като това на Мони. Като не може да го поръча на дядо Коледа, детето го получава с помощта на „Българската Коледа”.

Майка му изобщо не разбира, ако не чете по устните. Без новия апарат и с него щеше да е така, но сега остатъчния му слух ще бъде съхранен. И той ще чува и разбира, дори когато говорят зад гърба му.

Разговорът между баба и внук, който доскоро е бил немислим, вече е факт. Сега двамата имат много да наваксват.

„И всеки загубен ден е загубен, защото той на 6 и половина – седем трябва да тръгне на училище в първи клас, а до този момент да развие говор”, заяви Веромира Велинова, баба на Мони.

Мони разполага само с една година. И с апарат само за лявото си ухо. С още един – за дясното, наваксването ще стане по-лесно и по-бързо. За втори апарат, семейството ще разчита на новото издание на „Българската Коледа” – всеки може да допринесе с SMS на стойност 1 лев.

Повече по темата гледайте във видеото.