Тази година общината ще отдели милиони за ремонти на съоръженията

И без сняг и лед, десетки подлези в София са недостъпни за неподвижни хора и майки с колички. Въпреки че в столицата се монтират и асансьори, според хората това е недостатъчно.

Един от най-често използваните подлези – този при бившия хотел „Плиска” не е ремонтиран от десетки години и това си личи. Стълбите са разбити, вътре е влажно и мръсно, а хората, които често минават оттам, са категорични, че рамите не са пригодени за колички.

По темата

Съоръжението, както и подлезът при спирката на Окръжна болница, ще бъдат ремонтирани през тази година. Те са част от пътните ремонти, за които общината ще отдели над 80 млн. лева.

Освен ремонт на стълбите, там ще се монтират и асансьори. 

Трудно подвижните хора и майките с детски колички не могат да преминат и през още един подлез в центъра на столицата ни – този при Президентството. Причината – рампите са прекалено стръмни.

Недостъпни за тях са и редица административни сгради, поликлиники, болници, спирки, автобуси на градския транспорт.

От общината уверяват, че се търсят варианти за цялостно решение на проблема. Включително и с нов, пригоден градски транспорт.

След пътните ремонти през тази година, новите тротоари също ще бъдат достъпни за хора с увреждания и майки с колички. Ще се работи по няколко големи булеварда – „Дондуков”, „Граф Игнатиев”.

Общината ще отдели и 35 млн. лева за ремонти на малки квартални улици.