Тя ще се проведе в неделя на площад "Св. Александър Невски"

Полицията въвежда мерки за сигурност в София по време на церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания президент Румен Радев. Тя ще се проведе в неделя, 22 януари, от 11.00 ч. на площад „Св. Александър Невски“. 

По темата

За желаещите да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин са определени две места - тротоарът на ул. „Оборище“ срещу паметника на цар Самуил и пред главния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“.

Проверката на гражданите ще се осъществява на два пункта. Първият ще бъде разположен на ул. „Г.С.Раковски“ срещу паметник „Опълченец“, а вторият – при южния вход на храм-паметника „Св. Александър Невски“. Крайният час за пристигане и заемане на местата е 10.15 ч.

От полицията напомнят, че се забранява внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или употребата на които би застрашило обществения ред, както живота и здравето на присъстващите.

Забранява се посещението на лица в нетрезво състояние, както и ползването на предмети, предизвикващи силен шум.

Служителите на НСО ще извършват проверки за наличието на огнестрелни, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието поради невъзможността на място да бъде организирано съхраняването им.