Полицията отцепи района и изпрати специални екипи

Стрелба и паника на парижкото летище "Орли". Мъж опита да отнеме оръжието на патрулиращи войници, след което беше застрелян.

ОЩЕ СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

За няколко часа терористът атакувал патрули на два пъти - веднъж стрелял по полицаи, след това нападнал войници на летището. Смята се, между двете нападения е изоставил колата си и е откраднал друга, заплашвайки с оръжие жената, която е шофирала. Бил е елиминиран на летището. А стрелбата на терминала доведе до паника и евакуация на пътниците.

39-годишният атакувал един от войниците, които охраняват летището. Има различни версии дали е успял да й отнеме оръжието или е бил елиминиран преди това. Избухнала стрелба.

Стотици полицаи и командоси отцепиха района. Бяха изпратени сапьори, които да се уверят, че мъжа не е носел експлозиви. Започна и възстановка на събитията.

"Атакувана е жената в патрула. Нападателят я съборил на земята и се опитал да й вземе автомата. Тя не го пуснала, а другите двама, според мен правилно, преценили, че трябва да открият огън, за да предпазят себе си и гражданите наоколо", уточни Жан-Ив Ле Дриан, министър на отбраната.

Няма други пострадали, освен нападателя. Той е съден за кражба и разпространение на наркотици.

"Този мъж е бил забелязан да краде кола в квартал Витри. Там нахлул в заведение и заплашил клиентите. Вече знаем, че е същият, който при проверка от полицията в квартал Стан, е започнал да буйства и накрая стрелял с ловна пушка по патрула. Ранил е един полицай, който не е с опасност за живота", заяви министърът на вътрешните работи Бруно Ле Ру.

Установена е самоличността на нападателя. Той е бил известен на полицията и разузнавателните служби. 

Властите смятат, че извършителят се е радикализирал в затвора. Задържани бяха най-близките му роднини, което е стандартна процедура в такива случаи. Антитерористичната прокуратура ръководи разследването на атаката.

Репортер: Петя Желева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.