"Бих казал, че е направен един здрав колектив", заяви шефът на ИА "Автомобилна администрация"

Масови арести при разкриването на схема за продажба на книжки в системата на „Автомобилна администрация”. 12 от тях са служители на ДАИ, а двама – собственици на автошколи. Бяха повдигнати обвинения на шестима от тях, които остават в ареста за 72 часа.

По темата

„За София от 16 души 12 са задържани. В продължение на една година работим много засилено със специализираните служби”, поясни в „Здравей, България” Красимир Калайджиев, изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация”.

Бих казал, че е направен един здрав колектив. Най-вероятно обаче не става въпрос за манипулация на жребия при кой изпитващ да се падне човекът, който се явява на изпит. Жребият се наблюдава и анализира чрез софтуер. Все пак специализираните служби ще разберат какво се е случило”, коментира Калайджиев.

"Хванатите са хора, които са работили много години в тази сфера. Не съм казал, че съм подал тайно сигнал, а че сме съдействали. Що се касае до оставката ми, аз винаги мога да я подам. Към този момент никой не я е искал”, каза Калайджиев.

Той поясни, че вчера и днес не се провеждат шофьорски изпити. Те са преместени за събота и неделя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.