Кого ще помолят за помощ, когато не могат да се справят с основни домакински задачи?

Половината от британските студенти първокурсници никога не са сменяли електрическа крушка, а още по-голям процент не са плащали сметка през живота си, съобщава в. "Дейли мейл", цитиран от БТА. 

Анкета на университета на Източна Англия установи, че 38% от новите студенти не знаят как се зашива копче, а 29 процента никога не са чистили баня. 26% не са прали сами дрехите си.

На въпроса как си представят да се справят с основни домакински задачи, 80% от анкетираните са отговорили, че ще питат мама, а ако тя не е на разположение - ще търсят отговор в интернет. Останалите са казали или че ще питат баща си, или че ще чакат някой друг да оправи проблема.

БЪЛГАРИТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ: Все повече студенти търсят кариера у нас (ВИДЕО)

Най-големите проблеми за студентите, които живеят далече от къщи, са да се справят с парите, да създадат нови приятели, да живеят здравословно, да не тъгуват по дома. 

"Хората се шегуват, че студентите не знаят как да оправят леглото си или да си сварят яйце, но всъщност отдалечаването от къщи може да е трудно, а някои са направо нещастни от това. Тъгуването по дома и самотата могат да останат незабелязани, а притесненията за парите, новите запознанства и други проблеми превръщат този преди в много стресов за младите хора. Важно е студентите да разговарят и да споделят проблемите си, но също да обръщат внимание на съквартирантите си и на това дали те се справят", заяви Джак Уолингтън от помогналата за анкетата студентска организация на университета. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.