Предстои България да поеме от Естония председателството на ЕС

България е в навечерието на председателството си в ЕС. Предстои страната ни да поеме щафетата от Естония. Ина Гълъбова провери какъв опит можем да почерпим от естонските ни партньори. 

За разлика от нас, естонците нямат специално министерство, което да координира подготовката на страната им за председателството. Това вършат служители от правителствената администрация.

Те са решили да инвестират парите в обучението и подготвени и мотивирани кадри. Така много хора от частния и държавния сектор са получили работа. Всички те са ангажирани на трудови договори и получават бонуси за добре свършената работа, а отчета за всяко изхарчено евро се качва на сайта на естонското председателство.  

У нас повече от половината пари за нашето председателство се инвестират в ремонти - за част от залите и фоайетата в НДК, за зала „Света София” в Партийния дом, която ще бъде завършена след края на българското председателство. Работи се по топлоизолацията на резиденция „Бояна”, както и по строителството на естакада по бул. „Брюксел” към втория терминал на софийското летище. Според първоначалните планове ремонтите трябваше да се завършили до края на октомври. Част от тях обаче още не са.

 Още по темата - във видеото!

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес