Тежкотоварната машина аварира на 16-ия километър

Тир с русенска регистрация блокира за часове движението по магистрала "Хемус" в посока Варна.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК 

Този следобед тежкотоварната машина се удари в мантинелата около 16-ия километър (в района на виадукт "Елешница") и направи невъзможно движението във всички ленти в тази посока. 

Тир се завъртя на АМ "Тракия", блокира движението

Заради инцидента, на магистралата се образува 10-километрова колона от автомобили. За щастие, няма пострадали. 

Тирът е превозвал палети с блокчета газобетон, които са се разпилели на пътното платно. Той вече е изтеглен в аварийната лента, а разпиленият товар е събран, така че да може да бъде възстановено движението поне в скоростната лента. 

Шофьорът на тира отрече пред NOVA да е задрямал зад волана. Мъжът разказа, че е натоварил блокчетата газобетон от район „Кремиковци” и е пътувал за Горна Оряховица. На практика инцидентът е станал по-малко от час, след като той е потеглил. Шофьорът твърди, че тирът е поднесъл, а той не е могъл да го овладее и така се е стигнало до катастрофата. 

Тир пламна край Витиня (ВИДЕО)

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.