То е прекарало часове под калта, заляла и разрушила дома му

Броят на жертвите на калните свлачища в Калифорния нарастна на 17 души. Още толкова са в неизвестност и търсенето им продължава. Спасителите извадиха 14-годишно момиче живо от калта. То прекарало часове под отломките на разрушена къща, но беше извадено във видимо добро състояние. 

СНИМКИ ОТ СВЛАЧИЩАТА ВИЖТЕ ТУК

2-годишно дете също е сред 50-те души, спасени от калта. Наводнения и свлачища засегнаха 30-километров район от крайбежието на Южна Калифорния, в околностите на Санта Барбара. 

Пожарникари, доброволци и националната гвардия се опитват да разчистят пътищата и да възстановят железопътните линии и електропроводите. 

Калните свлачища в Калифорния взеха още жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

Специалисти сочат като основна причина за бедствието големите пожари, които горяха в района миналия месец. Те унищожиха растителността, която е естествена преграда пред свличането на земна маса и попиването на водите в почвата. 

„Къщата е разрушена, но това е само една постройка. В толкова малък квартал, всяко име на жертва, което се обявява е на бащата на някой познат, на братовчеда на някой познат или бивш наш учител. Това е най-тежкото. Радваме се за всеки, който оцеля”, казва Сам Джонсън, жител на град Монтесито. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.