Тя си отиде на 46 години

Долорес О'Риърдън, вокалистката на рок групата The Cranberries, почина внезапно на 46 години в Лондон, съобщиха световните информационни агенции.

СНИМКИ НА ДОЛОРЕС ВИЖТЕ ТУК

О'Риърдън беше в Лондон за записи, каза пресаташето на групата Линдзи Холмс, цитирана от "Асошиейтед прес".

Причината за смъртта й не се съобщава.

"Ирландската и световна певица О'Риърдън почина внезапно в Лондон днес. Тя беше на 46 години. Членовете на семейството се чувстват опустошени и молят за уединение в този изключително труден момент“, гласи съобщението на официалната страница на The Cranberries в Twitter.  

"The Cranberries" станаха световно известни през 90-те години на миналия век с хитове като "Zombie" и "Linger".  Групата набра популярност още с първия си албум Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? .

През 2003 г. групата обяви творческа пауза и О'Риърдън започна и солова кариера., като през 2007 г. излезе дебютният й албум Are You Listening?

През 2009 г., след шестгодишна пауза, The Cranberries се събраха отново.

Последната активност на певицата в Туитър е от 3 януари, когато позира за снимка с любимата си котка.

Вижте гостуването й в BBC миналата година:

Президентът на Ирландия Майкъл Хигинс изрази съболезнования във връзка със смъртта на вокалистката на ирландската рок група The Cranberries Долорес О’Риърдън. „С голяма мъка научих за смъртта на Долорес О’Риърдън – музикант, певица и писател. Долорес О’Риърдън и The Cranberries оказаха огромно влияние на рок и поп музиката в Ирландия и в международен мащаб. За семейството й и за всички онези, които подкрепят ирландската музика, ирландските музиканти и изпълнители, смъртта й ще бъде голяма загуба“, се казва в изявлението на президента.

Популярните ирландски изпълнители Kodaline и Hozier поднесоха съболезнования в „Туитър“ веднага след съобщението за неочакваната смърт на 46-годишната певица.

Членовете на групата Duran Duran, както и бившият й мениджър, който бе съпруг на Долорес О’Риърдън до 2014 г., заявиха в „Туитър“, че са били „смазани от новината за смъртта й“.

Китаристът на рок групата The Kinks Дейв Дейвис заяви също в социалната мрежа „Туитър“, че я е видял "няколко седмици преди Коледа, и тя е изглеждала щастлива и здрава".  

2016 г. започна и свършва със смърт на легендарни музиканти (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лондон скърби за Дейвид Бауи (ВИДЕО и СНИМКИ)

Легендарният щангист и шампион Наим Сюлейманоглу почина

Отиде си ТВ водещият Роро Кавалджиев

Бившият здравен министър Евгений Желев загина в катастрофа

Отиде си легендата на поп музиката Джордж Майкъл (ВИДЕО+СНИМКИ)

Почина джаз легендата Ал Жеро (ВИДЕО)

Принс не бил спал 154 часа преди смъртта си (СНИМКИ)

Почина легендата на рокендрола Фатс Домино

  Почина един от членовете на "Моторхед"

Франция се прощава с Джони Холидей (ВИДЕО)

Почина певицата Франс Гал

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.