В миналото руският президент е наричал интернет "проект на ЦРУ" и "порнография"

Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че все още няма смартфон, след като миналата година разкри, че няма интерес да се присъедини към социалните мрежи, съобщава БГНЕС.

На среща с учени Путин направи признание в отговор на реч на Михаил Ковалчук, ръководител на Института за ядрени изследвания „Курчатов“.

Макрон поиска от Путин намеса в Сирия

"Казахте, че всеки има смартфони. Но аз нямам смартфон", каза Путин, предизвиквайки смях в публиката. Той отговори на коментар на Ковалчук, че "всеки има смартфон в джоба си".

65-годишният президент по-рано призна за технологичното си невежество - казвайки през 2005 г., че изобщо не разполага с мобилен телефон - и изрази страхове по отношение на наличното онлайн съдържание.

Киевският патриарх: Путин е "новият Каин"

Миналата година, когато се срещна с ученици, Путин им каза, че едва използва интернет, след като му беше зададен въпросът дали той е гледал Instagram или други социални мрежи в свободните си моменти.

"Аз лично на практика не използвам това", каза Путин за интернет, като добави, че членове на неговия персонал действат онлайн.

ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA: Говори „откривателят” на Путин

"Трудният ми работен ден завършва толкова късно, че не ми е до Инстаграм", каза той.

Путин е в пълен контраст с 52-годишния премиер Дмитрий Медведев, който често може да бъде видян с iPhone и други приспособления и поставя собствени снимки на официалната си страница в Instagram. В миналото Путин е заявявал, че интернет е "специален проект на ЦРУ" и "наполовина порнография".

САЩ пусна списък с "олигарсите на Путин" (ВИДЕО)

След завръщането си в Кремъл през 2012 г. Путин контролира суровите мерки срещу интернет свободите, въвеждайки закони, които позволяват блокиране на сайтове с твърде екстремистко съдържание без съдебна заповед и преследване на нарастващ брой хора за публикуване онлайн.Русия осъди 43 души на затвор заради онлайн постове миналата година, заяви в понеделник група за защита на правата.

"Галъп интернешънъл": Путин води пред Тръмп като хипотетичен предпочитан лидер

Интернет остава един от малкото форуми за политически дебати в страната, а критикът на Кремъл Алексей Навални спечели последователи сред младежта с видеоклипове на живо и видеоклипове в YouTube.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.