Изборът беше съпроводен от шумни скандали

Борислав Михайлов беше преизбран за президент на Българския футболен съюз. Той събра 463 гласа от общо 504 действителни бюлетини. Любослав Пенев събра 36 гласа, а Ивайло Дражев - 5. 

8-ият Конгрес на БФС продължава повече от 9 часа. Изборът беше съпроводен от шумни скандали. Единият от претендентите за шефското място - Любослав Пенев напусна залата 2 пъти.   

ФУТБОЛНИ ВОЙНИ: Ще ескалира ли напрежението в битката за БФС?

Борислав Михайлов спечели четвъртия си мандат начело на футболния съюз повече от убедително.

„Наистина съм много развълнувам. Благодаря ви! Ще бъда това, което съм бил и което съм обещал в тази зала”, заяви Михайлов. 

Изборният ден не премина и без напрегнати моменти, а първият беше още в самото начало, когато другите двама претенденти за поста Любо Пенев и Ивайло Дражев не бяха допуснати до конгреса. Трябвало да дойдат два часа по-късно, само за изборите.

 

„Няма яснота за изборния механизъм, не ни дадоха списък с гласуващите, искаме други бюлетини и медиите да присъстват. Това е цирк”, заяви Любослав Пенев.

„Ако искат да не ни пускат на конгрес, сваляме баджовете, подаряваме им ги и отиваме в съда”, заяви Ивайло Дражев.

Бившият президент на съюза - Валентин Михов, който влиза в новия състав на Изпълкома, също се включи в размяната на удари между конкурентите.

 

„Аз мога да протестирам срещу Любо Пенев, когато ме плашиха с мутри навремето”, заяви Михов.

Минути преди гласуването да започне, Любослав Пенев се върна в залата, но пак я напусна, без да оттегля кандидатурата си.

„В уговорени и предрешени мачове ние не играем. Не се отказвам, само напускаме залата”, заяви Любослав Пенев.

А в залата победата на Михайлов бе последвана от гласуване на новия състав на Изпълнителния комитет на БФС. Извън него вече са Наско Сираков, както и бизнесмените Гриша Ганчев, Николай Гигов и Марин Митев. На тяхно място влизат Спас Русев, Валентин Михов, депутатът Димитър Георгиев и адвокат Михаил Статев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.