Такова твърдение направи правосъдният министър Цецка Цачева

В прокуратурата не е разпоредена и не се извършва проверка за действията на прокурори и разследващи по ареста на кмета на „Младост” Десислава Иванчева. Това съобщиха от държавното обвинение по повод думи на правосъдния министър Цецка Цачева.

По-рано днес тя обяви, че в прокуратурата ще се проверява има ли превишаване на права по случая „Иванчева".

Цацаров се засегна от критиките за ареста на кметицата на „Младост”

Държавният глава също коментира показното задържане на кметицата.

С корупцията трябва да се борим безкомпромисно, но в същото време трябва да има и уважение. Унижението не е най-добрият начин да се борим с корупцията. Демонстративните акции не означават непременно ефективни присъди. Както виждате, от такива демонстративни акции ние плащаме вече доста в съда в Европа”, коментира Радев.

А, след като въпросът дали спецполицаите са превишили правата си предизвика напрежение между главния прокурор и външния министър, Екатерина Захариева обясни, че целта й била анализ, а не нападки.

Видеозаписът на рекордния подкуп – „мечта за всеки прокурор” (ВИДЕО)

Ако ме питате дали се страхувам – не, не се страхувам да изразявам позицията си. Ако ме питате дали леко са преминати границите, да, продължавам да считам това, само че беше много по-дълго моето изказване. Разбира се, че не омаловажавам работата на колегите, които разкриха това престъпление, което разбира се, ще се докаже в съда. Да, тя е трябвало да стои, защото е трябвало да стои при претърсването на автомобила и изземването. Това, че се разследват престъпления за корупция, е много похвално. Аз лично в никакъв случай не съм искала да нападам никого”, коментира вицепремиерът в студиото на „Здравей, България”.

ВСИЧКО ЗА АРЕСТА И РАЗСЛЕДВАНЕТО НА КМЕТИЦАТА НА „МЛАДОСТ" ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.