Патриотите предложиха КЕВР да може да забранява сделки с енергийни дружества, БСП ги подкрепиха, а ДПС и ГЕРБ не се съгласиха

Назрява нов политически скандал. Този път между управляващи и управляващи.

ГЕРБ и Обединените патриоти са на косъм от разрив, заради енергетиката. По-конкретно заради предложение на патриотите, с което Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще може да забранява сделки с важни енергийни дружества като ЧЕЗ.

Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу Румен Овчаров

Според патриотите това ще гарантира националната сигурност. БСП ги подкрепи. От ГЕРБ, обаче са на мнение, че режимът трябва да е уведомителен, защото другото би било намеса в свободния пазар. Същата е позицията и на ДПС.

Напрежението се изостри, след отправените обвинения, че ГЕРБ и ДПС заедно и задкулисно бранят сделката за ЧЕЗ от държавния контрол. Крайното решение беше отложено за утре.

Прекратиха мандатите на четирима членове на КЕВР

„За мен е интересно да разбера кой е партньорът на ГЕРБ в момента? Обединени патриоти или ДПС? Ако искате ДПС, ето ви ги! Халал да са ви! Нека на българското общество да стане ясно кой ще подкрепи задкулисието при такива сделки”, коментира Юлиан Ангелов от ОП.

„Г-н Ангелов, ДПС не сме коалиционен партньор на ГЕРБ. Вие сте коалиционният партньор на ГЕРБ и ги водите към онази бездна, дето и те не могат да разберат къде отиват”, отвърна от своя страна Рамадан Аталай.

Обновяват състава на КЕВР с двама нови членове

„Ако мине това нещо, се задава пролетта на паралелната държава и на тарикатите! След пролетта на тарикатите идва зимата на недоволството”, каза Атанас Костадинов от БСП.

„Този текст важи, ако оттук нататък ЕНЕРГО-ПРО реши да се продава. Заблуждавате залата и се опитвате едва ли не, тук нещо ГЕРБ има дето не искат да ни кажат. След няколко месеца може да предложите промяна в закона за храните например, където за всяка хлебарница в България трябва да се произнася някой орган, защото храните са много важни. Не става въпрос за ЧЕЗ, защото ЧЕЗ е минала сделка. Става въпрос занапред”, заяви от своя страна Делян Добрев от ГЕРБ.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.