"Кралят на валса" препълни "Арена армеец" в два поредни дни и предложи на българските почитатели великолепно преживяване

Великолепно представление, изискан хумор, непрестанен контакт с публиката и много, много музика. Това беше мегаспектакълът на Андре Рийо в София.

"Кралят на валса" събра 25 хиляди души за два дни в "Арена армеец" и им подари незабравимо преживяване.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ВПЕЧАТЛЯВАЩОТО ПРЕДСТАВЯНЕ НА РИЙО В СОФИЯ

Преживяване с огромна палитра - от музиката на Верди, Щраус, Пучини и Бизе, през "Фантомът от операта" на Андрю Лойд Уебър и романсът "Очи чёрные", с бърз полет през  Елвис и Литъл Ричард, та до "Моя страна, моя България" на Емил Димитров.

Маестрото излезе на сцената точно в 20ч - началният час на концерта и изнесе възхитителен 3-часов спектакъл. 

"Обиколил съм всички краища на света, но първи път идвам за концерт в центъра на Вселената - в България", обяви Рийо.

Концертмайстор беше българката Кремена Минева, която излезе на родна сцена за пръв път от 23 години насам. Български гайдари също застанаха рамо до рамо с музикантите на Рийо. А публиката за пръв път имаше възможността да потанцува валс в "Арена армеец" под звуците на "На хубавия син Дунав".

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СПЕКТАКЛИТЕ НА "КРАЛЯТ НА ВАЛСА" ПО СВЕТА

"Много често ме питат коя е тайната на нашия успех. Винаги се забавляваме".  Това простичко обяснение на Андре Рийо от сцената всъщност беше настроението, което през двете вечери се предаваше от музиканти на публика и обратно. 

Маестрото има продадени над 40 милиона CD и DVD-та, отбелязал е 30 първи места в световни класации, получил е над 500 платинени и 3 Британски награди за "Албум на годината".

Неговите албуми редовно се изкачват до топ 5 на Британските поп класации, а видеата му достигат милиарди гледания в мрежите за видео споделяне.

Рийо има повече от 2, 9 млн. последователи във Facebook.

​Оркестърът му е най-големият частен оркестър в света, като в състава му има музиканти от 13 различни националности.

Снимки и видео: Красимира Кръстева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.