Първата ни ракета отпадна от "Уимбълдън" още на старта

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров трудно намираше думи след поражението от Стан Вавринка в първия кръг на „Уимбълдън”. 

Григор бе видимо разочарован и сподели, че смята да си вземе малко време извън тениса, за да реши каква ще е следващата му стъпка. Българинът обаче подчерта, че няма място за паника и ще се постарае да остане позитивен, пише Gong.bg.

Григор Димитров приключи участието си на "Уимбълдън" още на старта

"Нещата са такива каквито са. Работих здраво през седмицата. Просто е срамота. Във важните моменти той бе по-добър. Това направи разликата, а и резултатът говори сам по себе си", каза Григор Димитров на пресконференцията след загубата от Вавринка в Лондон.

"Сега очевидно ще си взема малко почивка и ще видя каква е следващата стъпка. Със сигурност няма нужда да се паникьосвам. Не съм такъв човек. Ще се опитам да остана позитивен", коментира още Димитров.

Гришо е шести в световната ранглиста

"Ще си взема малко почивка, да оставя ракетата за малко. Има много време. По средата на годината сме, така че малка пауза няма да навреди на никой. Определено най-трудната задача е да остана позитивен. Не е лесно да гледаш мачовете по телевизията, но ако беше лесно, нямаше да е тенис", каза още първата ни ракета.

"Да се прибера у дома винаги е най-доброто. Ще помисля малко. Сега не мога да мисля спокойно, ядосан съм”, призна още той.

В края на пресконференцията Григор Димитров отговори и на въпроси на българските журналисти, които отразяват на място „Уимбълдън”.

ЗАД КУЛИСИТЕ НА "РОЛАН ГАРОС": Кой подготвя ракетите на тенис елита?

"Здравословно се чувствам добре. Няма проблеми с рамото. Разбира се тъпо ми, няма да го крия. Нямам думи да опиша как се чувствам. Не исках да губя в първи кръг, но все пак загубих от един елитен играч. Но няма значение, който и да е от другата страна, трябва да минавам през тези мачове. Разочароващо е за мен, но все пак и той игра добре. Заслужава да стигне по-напред", призна Григор Димитров.

Още спортни новини четете на Gong.bg.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.