"Ще има съпротива, защото тези години създадоха политико-олигархична група в България, която си присвои държавата", заяви тя

„Ние сме смели хора, които сме тук, без страх да кажем, че държавата ни се управлява от шайка. Тази шайка пороби народа си. Тази шайка открадна България. Тази шайка си създаде правила и закони, които ги направиха безнаказани. Но тази шайка посегна и на най-скъпото ни – всеки, който не е съгласен, всеки, който критикува, е посочван за враг, провокатор. На всеки такъв му се затваря устата, уволнява се от работа, преследва му се бизнесът”, каза в словото си лидерът на БСП Корнелия Нинова на традиционния събор на социалистите на Бузлуджа.

СНИМКИ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

„Но шайката си отива, народът остава и този народ трябва да избере своя път. Ето защо, тук ни събира и бъдещето, защото ние предлагаме на своя народ един възможен път. Ние предлагаме държавата да не приватизира и концесионира националните си богатства, плажове, гори, летища, жп линии”, каза още Нинова.

Станишев на Бузлуджа: Нужни са предсрочни избори и ляво управление (СНИМКИ)

„Ние предлагаме на народа си разговор за това вашите, нашите пари от Здравната каса да се ползват от болници, които не са търговски дружества и не правят печалба от нашето здраве. Ние предлагаме на народа си да намалим ДДС върху лекарствата, за да бъдат достъпни за всеки болен. Ние предлагаме разговор българската държава да има своята роля в образованието на децата ни. Ние искаме един учебник, в един клас, за цялата страна с истинската, автентичната, българска история, литература и култура и  да не се подменя идентичността на народа”, заяви лидерът на БСП.

Социалистите се събраха на Бузлуджа (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Ще има съпротива, защото тези години създадоха политико-олигархична група в България, която си присвои държавата и която краде от вас 10 млрд. лв. годишно. Те няма да отстъпят от благата си. Има прослойка от икономически кръгове, които си купуват политици от всички цветове и няма значение кой управлява – те са добре. Това ще бъде нашият голям опонент и това е сила”, каза Корнелия Нинова.

Снимка: Олег Попов, NOVA

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.