"Ако го направя, значи че не съм си свършил работата", заяви земеделският министър

Оставка няма да подавам”, заяви земеделският министър Румен Порожанов.

Той каза това по повод искането от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова за неговата оставка и тази на вътрешния министър Валентин Радев. Повод за искането станаха излезлите резултати от лабораторията, която потвърди, че в Странджа няма чума.

Цветанов за исканите от Нинова оставки: Отчаяна акция, породена от завистта й

„Не съм имал „удоволствието“ да слушам изявлението на БСП, затова не мога да коментирам“, допълни Порожанов и препоръча да не се политизира и спекулира с темата за усвояването на еврофондовете.

Ако си подам оставката, значи че не съм си свършил работата“, заяви и директорът на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев.

Нинова: Чума в Странджа няма, земеделският и вътрешният министър да си ходят

Той съобщи още, че Агенцията по храните е започнала да взима втори проби от засегнатите райони в Странджа. Ще бъдат направени 8000 проби. Ако има нови положителни, най-вероятно ще бъдат удължена възбраната на общините в Странджанско.

Директорът на БАБХ разясни, че през цялото време работата на агенцията се следи стриктно от френски експерт. Към него са посочени забележки. Единствената препоръка е да се увеличи периметъра на пробите.

Вътрешният министър: Всички мерки, предприети срещу чумата, са законни

„Нямаме симптоми за нови случаи на чума в района. В момента има ограничение на търговията само в района на възбраната. След като станат ясни резултатите и след вторите проби, ако са отрицателни, търговията с месо и мляко ще бъде разрешена и в останалите райони на страната“, обясни Илиев.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Редактор: