Потребители в социалните мрежи обвиниха френския президент във високомерие

Френският президент Еманюел Макрон предизвика бурни коментари в социалните мрежи, след като в събота посъветва млад безработен градинар да се преориентира към ресторантьорския сектор, където има недостиг на работна ръка, предаде Франс прес.

Макрон отново приема Боно в Елисейския дворец

По време на посещение в Елисейския дворец в Дните на културното наследство 25-годишният младеж заявил пред президента, че изпраща автобиографии и мотивационни писма, но работодателите не му отговарят. В отговор Макрон го посъветва да смени сектора и заяви, че "стига да прекоси улицата, ще му намери работа" в хотел, кафене или ресторант, и че близо половината от тях търсят служители.

"Разбрах, мерси", каза младежът и президентът му стисна ръката.

Едва 30% от французите одобряват Макрон

Това не е първият случай, при който Макрон отговаря на безработни избиратели със съвет, че в някои сектори има недостиг на работна ръка, докато безработицата във Франция достига 9 на сто.
Редица потребители на социалните мрежи го обвиняват, че не разбира реалностите на безработицата, която е особено висока сред младежите. Президентът и преди е бил обвиняван, че се държи високомерно, припомнят БТА и АФП. 

Кристоф Кастанер, един от лидерите на партията на Макрон "Република, напред", защити президента. "Предпочитате ли дървения език? Аз предпочитам президент, който казва истината", заяви той пред радио Ер Те Ел и телевизия Ел Се И.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. 

Редактор: