Председателят на парламентарната група на ГЕРБ отговори на критиките, според които кабинетът няма визия за управлението на страната

Вие сте слаба опозиция, не предлагате алтернатива, а нещо виртуално. Затова ние продължаваме. Няма нито едно отстъпление от ангажиментите ни към избирателите”. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в пленарната зала по време на дебатите за трите министерски оставки./

Цветанов отговори на критиките, според които кабинетът няма визия за управлението на страната.

Депутатите гласуват промените в кабинета "Борисов 3" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Правителството увеличава своя ангажимент по увеличаването на доходите. Знаем, че в проектобюджета за 2019 г. има 10-процентно увеличение на заплатите в бюджетната сфера. От юли месец ще имаме увеличение на пенсиите с близо 6%. Имаме икономически растеж, който е 4%. Има и повече приходи“, подчерта Цветанов.

Той попита депутатите от опозицията дали могат да декларират подобни положителни резултати от периоди, в които са участвали в управлението на страната.

Президентът: Номинацията на Маринов за министър е парадоксална

Цветанов подложи на критика проекта на БСП „Визия за България“, както и срещите на народните представители от партията в страната, на които тя се обсъжда.

Ние не правим десант. Винаги сме били с хората и винаги сме били в диалог с тях. Това още от самото начало е обречено на неуспех. Вие дадохте възможност на вашите избиратели в районите да видят, че депутатите ви не струват нищо. Вие изпращате депутати, които те за първи път виждат, а някои от тези депутати за първи път посещават някои населени места. Може би сте си направили карта, с която искате да опознаете определени туристически дестинации“, коментира Цветанов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.