Управляващите обаче обявиха, че Красимир Влахов е техният кандидат за конституционен съдия

Заседанието на парламента в четвъртък се провали заради липсата на кворум. От 240 депутати  само 106 се оказаха в залата и така заседанието изобщо не беше открито. И трите опита на депутати от мнозинството да съберат достатъчно народни представители останаха без резултат. Причината – колегите им от БСП и ДПС отказаха да се регистрират. И така отсъстващите без основателни причини депутати останаха без надници.

Социалистите обясниха, че повечето им съпартийци са „сред хората”. Обиколките им из страната се оказаха трън в очите на един от коалиционните партньори.

КАБИНЕТЪТ „БОРИСОВ” 3: Тримата нови министри се заклеха (ВИДЕО+СНИМКИ)

Не мога да отговоря защо групата, която направи обществен скандал със желанието да работим през ваканцията във времето, определено за ваканция, отсъства от редовната сесия”, коментира Явор Нотев от „Обединени патриоти”.

Управляващите пък обясниха, че техните депутати отсъстват заради задгранични командировки. За утрешното заседание щели да се постараят да съберат всички, които са в страната.

Много съм разочарована, защото имаше много важни точки. Оказа се, че днес е нулев ден.  Тези, които не са се регистрирали и са провалили кворума, няма да получат възнаграждение”, каза председателят на парламента Цвета Караянчева. И допълни, че за да осигури кворума в залата, вече ще прецизира задграничните командировки на депутатите, които тя разписва. 

Янаки Стоилов се отказва от номинацията за конституционен съдия

Въпреки липсата на кворум, управляващите все пак успяха да отметнат и други теми от дневния си ред. Заявиха, че са постигнали съгласие да излъчат Красимир Влахов като своя кандидатура за конституционен съдия.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.