Прокуратурата поиска той да бъде задържан за постоянно в ареста

Шуменският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия за четворното убийство в Каспичан.

Запитан от съдия Нели Батанова каква мярка за неотклонение да му бъде наложена и иска ли да бъде пуснат, обвиняемият Петър Петров уточни, че няма къде да се върне, тъй като домът му е запечатан, а няма и средства за парична гаранция. Защитникът на Петров посочи, че обвиняемият е споделил с него, че изпитва страх от насилие от страна на съселяните си, ако се върне. Защитата на обвиняемия също поиска налагане на тази мярка, тъй като е в интерес на Петър, с оглед на неговата защита.

Прокуратурата повдигна обвинение за четворното убийство в Каспичан

Съдът уважи искането на Окръжната прокуратура в Шумен и прие аргументите на обвинението, че е налице обосновано предположение за авторството на четворното убийство, както и че има реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление. Причината е, че умишленото убийство на повече от едно лице, извършено по особено мъчителен за четирите жертви начин и с особена жестокост, се наказва с лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Прокурор Румен Рачев обясни, че обвиняемият признава вината си, като е дал лаконични обяснения.

Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги, 70-годишната му съпруга Гуля, 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин. Обвиняемият е племенник на възрастния мъж.

Откриха четири тела в къща в Каспичан, има задържан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Четворното убийство в Каспичан бе разкрито само за два часа под ръководството на прокуратурата. Сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, са намерени две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка.

Обвиненият в квалифицирано умишлено убийство Петър е бил осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.