Само пред NOVA разказва бившият полицай и приятел на семейството на жертвата адвокат Андрей Желязков

Какво още не знаем за задържания за убийството на Виктория Северин Красимиров? Преди 12 години неговият баща е арестуван за поредната си кражба. През 2008-ма обаче се самоубива в затвора. Разказът е на бившия полицай Андрей Желязков, който в момента е адвокат и приятел на семейството на Виктория. Единствено за NOVA той разкри подробности за ареста и за семейството на Северин.

"Биологичният баща се казва Северин, прякор Рамото. 2006-та го хванахме за поредната кражба на цветни метали, 2008-ма той се обеси. Аз считам, че тези престъпни гени може да се наследяват. Единствено го интересуваше как да изкара да си купи нещо за пиене, вечерта да пребие жена си или да се сбие с някой съсед. Той не го припозна, Северин носи имената на майка си: Надеждов Красимиров”, разказа Андрей Желязков.

„Тези хора са изключително първосигнални. Като полицейски инспектор съм обслужвал този район и мога да кажа, че те са на дъното на социалната прослойка, а начинът им на живот определя и тяхното съзнание”, обясни Желязков. Той смята, че насилието най-вероятно е заложено в гените на Северин от неговия баща. Според него обаче опит Северин да бъде изкаран невменяем в съда няма как да успее

Междувременно бившият съпруг на убитата журналистка призова разследващите и съдиите за обективен процес. 

„Аз  по-скоро не завиждам на прокурорите и съдиите, които ще го съдят, защото цялата държава сега тях гледа, а първата им задача е да му дадат такова наказание, че другите изверги да видят и да знаят, че няма да им се размине. Това е най-важната задача!”, каза бившият съпруг на Виктория Свилен Максимов.

Цялото интервю на Даниела Тренчева ще бъде излъчено в предаването „Ничия земя” в неделя.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.