Протестират заради лошото състояние на републиканските пътища

Общинските съветници от Ветово проведоха заседание на пътя Русе-Разград.

Това е пореден протест заради състоянието на пътищата в общината. Лошото състояние на пътната мрежа е проблем както за гражданите, така и за линейките и бизнеса. Линейките от болницата в Кубрат поемат сигнали единствено за много спешни случаи, а бизнесът има големи загуби, защото доставчици на материали и продукти отказват да пътуват по тези пътища.

Пътят между Ветово и Глоджево е на повече от 30 години и никога не е ремонтиран основно. Това е причината председателят на Общинския съвет във Ветово да събере открито, протестно заседание общинските съветници.

Общинските съветници на Ветово заседаваха на пътя

„Целта на нашия протест и да го изразим, заседавайки на републиканския път беше да привлечем вниманието на отговорните институции, които в продължение на години  не обръщат внимание на състоянието на републиканската пътна мрежа на територията на Община Ветово”, каза председателят на Общинския съвет във Ветово д-р Мехмед Мехмед .

В общината живеят над 15 хиляди души и са регистрирани повече от 73 хиляди автомобила.

„Хората пътуват трудно, дават много средства за ремонт на автомобили”, обясни д-р Мехмед.

От Пътната  агенция са обявили, че 8-километровият път от Глоджево до Ветово ще бъде ремонтиран до края на седмицата, но само с кърпежи. Затова ще бъдат отпуснати над 140 хил. лв. 

„Основен ремонт на този път Глоджево-Кубрат доколкото разбрах не се предвижда да се направи следващата година. Предвижда се да  се направи основен ремонт на част от пътя Червена вода – Семерджиево - Ветово – Асеново”, обясни д-р Мехмед.

Протестът на общинските съветници няма да спре докато исканията им не бъдат изпълнени, заяви председателят на Общинския съвет във Ветово. 

Повече за протеста вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.