Премиерът отхвърли призивите за предсрочни избори и прикани своите коалиционни партньори да не свалят правителството

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху вече ще изпълнява и длъжността министър на отбраната на страната, съобщиха местните медии.

Нетаняху обяви това в телевизионно обръщение, излъчено по повечето от основните телевизионни канали на Израел.

Нетаняху прие предложението за примирие на екстремистите от Газа

"Поемам поста на министър на отбраната. Безопасността на страната се намира извън политиката и личните интереси", каза той.

Постът стана вакантен, след като Авигдор Либерман подаде оставка по-рано тази седмица. Неговата крайнодясна партия "Наш дом Израел" излезе от правителствената коалиция заради несъгласие с действията на Нетаняху във връзка с ескалацията между израелци и палестинци в ивицата Газа. Оставката на Либерман постави под въпрос коалицията на Нетаняху и увеличи възможността за предсрочни избори. 

Бенямин Нетаняху отхвърли призивите за предсрочни избори и прикани своите коалиционни партньори да не свалят правителството, предадоха световните агенции.
Нетаняху заяви, че в момента не е време за нови избори и че е ангажиран със защитата на сигурността на своята страна.
"Сега се намираме в един от най-нелеките периоди в областта на сигурността", каза Нетаняху в излъчено по телевизията изявление.
"Надявам се, че всички наши коалиционни партньори ще покажат отговорност и няма да се стремят към оставка на правителството", заяви той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.